Start » Sport » Janssen zag zich al bij Tottenham Hotspurs voetballen

Janssen zag zich al bij Tottenham Hotspurs voetballen

Vincent Janssen is duidelijk over de opstelling van AZ in de onderhandelingen over een aanstaande transfer naar Tottenham Hotspur of VFL Wolfsburg. “Op het moment ben ik toch wel wat teleurgesteld in de opstelling van AZ. Hoe zij zich gedragen daar ben ik wel teleurgesteld in. Ik wil graag de stap maken,” vertelt de voetballer tegen Klaas Jan Bos van NH.

Janssen trainde vandaag voor het eerst weer mee bij AZ, de club waar hij nog onder contract staat. Hij stak niet onder stoelen of banken dat hij weg wil. “Ik heb aangegeven dat ik een volgende stap wil maken en weg wil bij de club. Dat weten ze en zijn ze van op de hoogte.”

De topscorer van de eredivisie vindt dat AZ een te hoge prijs voor hem vraagt. “De bedragen in de media kloppen niet. Anders was het allang rond geweest.” Daarmee zinspeelt Janssen op een vraagprijs die nog hoger zou liggen dan vijftien tot achttien miljoen waarover diverse Britse media schrijven. “Het is jammer, ik had graag gewild dat het iets sneller zou gaan. Tuurlijk is het fijn om hier weer te trainen. AZ is een fantastische club. Ik wil die volgende stap maken voor mijn ontwikkeling.”

Janssen hoopt dat de clubs, waarbij Tottenham Hotspur de beste papieren lijkt te hebben, er op een goede manier uit gaan komen. “Uiteindelijk hoop ik hier de mensen de hand te schudden en dat ik hier op een goede manier de deur uit kan lopen.”

AZ nam Janssen vorig jaar voor zo’n 400.000 euro over van Almere City. In zijn eerste seizoen bij de club uit Alkmaar ontwikkelde de aanvaller zich spectaculair. Hij werd topscorer van de eredivisie en was de laatste interlands de eerste spits van het Nederlands elftal.