Start » Politiek » Den Haag wil online gokken legaliseren en sportclubs laten profiteren

Den Haag wil online gokken legaliseren en sportclubs laten profiteren

Dat de kansspelen wet momenteel veel aandacht vragen is tegenwoordig niet nieuw meer, echter nu het kabinet heeft besloten om met het geld sportclubs in alle regionen te gaan spekken met geld van de online casino’s, is wel nieuw. In onderstaand stuk proberen we meer informatie te geven over de huidige stand van zaken in de tweede kamer.

Vorige week heeft de tweede kamer weer een plenair debat gehad over de kansspelen wet. Hieruit is naar voren gekomen dat ze met de kansspelbelasting die word geheven over de gewonnen bedragen de sport in Nederland een extra boost willen geven. Dit kan volgens sommige ministers gaan over bedragen van 8-10 miljoen per jaar. Niet alleen de professionele verenigingen, maar ook in de amateurs moet veel geld terecht komen.

Uit hetzelfde plenaire debat is ook gebleken dat de PVV in zal gaan stemmen met een nieuwe wet op de kansspelen. Het exacte standpunt van bijvoorbeeld SP is nog niet helemaal duidelijk. Deze zien momenteel nog veel nadelen, zoals Gokverslaving en Online Criminaliteit.

Denkt u dat online gokken in 2017 gelegaliseerd zal worden? Discussieer hieronder mee.