Start » Ander nieuws » Twee jaar zeilen voor onderzoek naar kanker

Twee jaar zeilen voor onderzoek naar kanker

Luc Overtoom zeilde twee jaar lang de hele wereld over en zamelde daarmee een paar ton in voor kankeronderzoek. De Amsterdammer bracht daarmee een ode aan zijn overleden vrouw Trudy. “Ik ben voldaan.”

Luc zeilde de hele wereld over: New York, Kaapstad, Tahiti en nog veel meer. “Er waren ups and down”, vertelt hij bij terugkomst in Amsterdam. “We hebben flinke schade gehad. Soms was het spannend, maar het is altijd goed gegaan. Het was echt een geweldige ervaring.”

Vrienden en familie wachtten Luc met smart op. “Ik ben super blij dat hij eindelijk weer terug is. We hebben hem natuurlijk heel erg gemist”, vertelt dochter Madelein aan de verslaggever van NH. “Ik ben zo trots op hem”, vult zoon Alexander aan.

Luc haalde geld op voor onderzoek naar kanker. “Het was ook een ode aan mijn vrouw Trudy. We hebben 361.636 euro opgehaald voor het VUmc Cancer Center Amsterdam en dat voelt fantastisch.”

Amsterdamse grond
Het warme onthaal in Amsterdam deed Luc goed. “Twee jaar op de Setting Sail boot en dan nu echt mijn eigen Amsterdamse grond onder m’n voeten”, vertelt Luc. “Dat voelt fantastisch en dit welkom is al helemaal geweldig.”

De boot zal worden verkocht, meldt Luc. “Setting Sail wil ik wel doorzetten maar niet met deze boot. Ik heb zeker nog plannen, maar voor nu ga ik eerst aarden. Ik ben voldaan.”