Start » Buitenland » Europa verlengt sancties tegen Rusland

Europa verlengt sancties tegen Rusland

De boycot van Rusland wordt met tenminste nog een half jaar verlengd zegt een woordvoerder van de EU na afloop van de vergadering van ambassadeurs van de lidstaten van de EU. 

De sancties zouden op 31 juli aflopen maar zijn nu dus verlengd tot eind januari 2017, op 1 land na, deze gaat het eerst nog voorleggen aan het parlement, was de stemming unaniem. Rusland heeft de sancties opgelegd gekregen toen Poetin opdracht gaf om de Krim in te lijven en de bemoeienissen in Oekraïne. Door deze sancties mogen hoog geplaatste Russen niet de EU binnen reizen en ook zijn tegoeden bevroren en mag er geen handel met Rusland worden gedreven.

Vandaag werd ook bekend dat de Rus er qua loon sterk op achteruit is gegaan. De lage olieprijs en de boycot van Rusland heeft het land in een diepe crisis gegooid. Vooral fruit en zuivelproducten zijn onbetaalbaar geworden voor de Rus.