Start » Sport » Paralympische atleten Rusland mogen wel Rio

Paralympische atleten Rusland mogen wel Rio

Russische atleten mogen deelnemen aan de Paralympische Zomerspelen, die dit jaar van 7 tot en met 18 september plaatsvinden in het Braziliaanse Rio de Janeiro. Dat meldt het Internationaal Paralympisch Comité (IPC) maandag.

De beslissing van de Internationale Atletiekfederatie (IAAF) van afgelopen vrijdag om de schorsing voor Russische atleten te handhaven, waardoor die de Olympische Spelen missen, geldt niet voor de Paralympische Spelen. Volgens de IPC is er (tot op heden) geen bewijs dat het wijdverspreide dopinggebruik binnen de Russische atletiekbond (ARAF) ook onder de Russische paralympische atleten voorkomt. Zij trainen onder het Russisch Paralympisch Comité en niet onder de ARAF.

Op 30 juli wordt de gehele Belgische delegatie voor Rio bekendgemaakt tijdens het Rio Paralympic Team Belgium Street Fest op de Anspachlaan in Brussel.