Start » Economie » UNETO-VNI hoopt op overname van winkels Scheer en Foppen

UNETO-VNI hoopt op overname van winkels Scheer en Foppen

Brancheorganisatie UNETO-VNI hoopt dat zich alsnog geïnteresseerde partijen melden voor overname van vestigingen van elektronicaketen Scheer en Foppen. Voorzitter Titia Siertsema van de elektronicakoepel: ‘Scheer en Foppen is één van onze grootste detailhandelsleden. We leven mee met de bijna 475 werknemers en hun gezinnen die nu in onzekerheid verkeren.’

Volgens UNETO-VNI voorzitter Titia Siertsema is Scheer en Foppen in de kern een prachtig bedrijf. ‘Er is veel deskundigheid bij de werknemers in de 56 filialen. We hopen dat zoveel mogelijk werkgelegenheid behouden blijft.’

Volgens Siertsema heeft Scheer en Foppen tijdig geïnvesteerd in de noodzakelijke koppeling tussen fysieke winkels en webshops. ‘Het bedrijf liep daarin voorop. Grote prijsdruk en hevige concurrentie van webwinkels hebben helaas geleid tot dit faillissement.’