Start » Binnenland » Vrouw wil cabaratiër kogel door het hoofd schieten

Vrouw wil cabaratiër kogel door het hoofd schieten

Cabaretier Sergio Bunsee uit Hoorn heeft zijn voorstelling van afgelopen vrijdagavond in het Bijlmerpark in Amsterdam-Zuidoost afgelast vanwege een doodsbedreiging . De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Bunsee kreeg via Facebook een onheilspellend bericht waarin hij werd gewaarschuwd dat iemand “een kogel door mijn mooi gevormde kale hoofd zou jagen”, vertelt hij aan NH.”

In dit geval was het een dame die deze uitspraak deed. Ik heb haar nog wel een bericht gestuurd van ‘wat is dit en ik ben hier niet van gediend. Ik voel me genoodzaakt om aangifte te doen’.” De vrouw was niet onder de indruk en antwoordde volgens Bunsee: “Je doet maar.”

De doodsbedreiging volgde op een filmpje dat Sergio op Facebook had geplaatst . Een parodie op het programma Opsporing Verzocht met vooral veel woordgrapjes over het afgehakte hoofd dat in Amsterdam-Zuid op een stoep gevonden werd. “Het is niet mijn doel om die jongen, of die onthoofding belachelijk te maken. Het doel was om dit aan de kaak te stellen”, aldus de cabaretier.

De voorstelling ‘Moeilijk’ was voor vrijdagavond helemaal uitverkocht. Het besluit om de show niet door te laten gaan, heeft Bunsee na overleg met de politie en het theater genomen. “Met name om de veiligheid te waarborgen van het publiek. Dat is voor mij het belangrijkste.” Op de vraag of hij voortaan voorzichtiger zal zijn, is hij duidelijk: “Nee. Ik vind niet dat ik een grens heb overschreden.”