Start » Binnenland » Kabinet komt met plannen voor scootmobiel en rollatorbelasting

Kabinet komt met plannen voor scootmobiel en rollatorbelasting

Om de wildgroei aan scootmobielen en rollators tegen te gaan heeft het kabinet tijdens de ministerraad van vandaag besloten dat zij gaan kijken of het mogelijk is om een zogenaamde ‘rollatorbelasting’ te kunnen gaan invoeren.

De opbrengst van de belasting zal dan worden gebruikt om bijvoorbeeld eigenaren van rollators en scootmobielen een verplichte handvaardigheidscurcus te kunnen geven zodat ze minder overlast veroorzaken in het dagelijkse verkeer. Vooral de verkeersregels worden toch met grote regelmaat met de voeten getreden door deze groep verkeersdeelnemers. De bestuurders van een scootmobiel zullen, zo zegt een woordvoerder, ook verplicht gaan worden een helm te gaan dragen.

De ‘rollatorbelasting’ zal voor rollatorgebruiker € 250,- per jaar gaan kosten en voor eigenaren van een scootmobiel met 3 wielen 500 euro en voor eigenaren van een scootmobiel met 4 wielen 750 euro. Ook wil het kabinet een verplichte APK-keuring invoeren voor scootmobielen.