Start » Buitenland » Erdogan heeft Europa vol bij de strot..

Erdogan heeft Europa vol bij de strot..

Turkije – Dat blijkt wel uit het voorlopig akkoord dat is gesloten tussen Europa en Turkije over het vluchtelingenprobleem. Erdogan eiste 6 miljard euro ipv 3 miljard en krijgt deze, Erdogan eiste sneller visa voor de Turken en krijgt dat. Erdogan dreigde Europa met het vol open gooien van de Turkse grenzen voor vluchtelingen die naar Europa willen afreizen als hij dit niet zou krijgen. 

En wat doet Europa.. Europa gaat op zijn knieën voor een dictator van een land waar de persvrijheid volledig aanbanden is gelegd, waar tegenstanders van Erdogan de gevangenis in belanden, waar meer en meer bewijzen naar buiten komen van steun aan IS.

Hongarije heeft al laten weten absoluut tegen dit akkoord te zijn en tegen zal gaan stemmen. Maar ook de andere voormalige Oost-bloklanden laten weten het niet eens te zijn met dit akkoord en het van tafel zullen vegen. Zij zijn fel tegen de eisen die Turkije eist op het gebied van geld en visa.. De Hongarse premier zei gisteravond, “Het is een Turks probleem de vluchtelingen niet ons probleem en zij schuiven het wel ons in de schoot.”

Eu-president Donald Tusk vind het voorlopig akkoord een prima akkoord en ziet enkel voordelen.