Start » Showbizz » Muziek » Doofheid Brain Johnson noopt AC/DC tot afzeggen Amerikaanse concerten

Doofheid Brain Johnson noopt AC/DC tot afzeggen Amerikaanse concerten

Showbizz – De Australische hardrockband AC/DC heeft tien Amerikaanse concerten geannuleerd van zijn “Rock or Bust”-wereldtournee, omdat de 68-jarige zanger Brian Johnson dreigt doof te worden. Dat heeft de band maandag op zijn website aangekondigd, nadat Johnson van de dokter het advies kreeg om de concertenreeks te onderbreken.

Alle concerten tot 4 april zijn uitgesteld naar een nader te bepalen datum, al zullen die concerten mogelijk plaatsvinden met een andere zanger. Over het Europese luik van de tournee, dat begint op 7 mei, meldt de band nog niets. Op 16 mei treedt AC/DC op in Werchter.

AC/DC is met meer dan 200 miljoen verkochte albums een van de grootste rockbands uit de muziekgeschiedenis. De groep werd in 1973 opgericht door leadgitarist Angus Young en zijn broer Malcolm. Vandaag treedt de 62-jarige Malcolm, die aan dementie leidt, niet meer op met de band. Brian Johnson vervoegde AC/DC in 1980, na de dood van de toenmalige zanger Bon Scott.