Start » Binnenland » Zaman Nederland getroffen door Turkse overname Zaman

Zaman Nederland getroffen door Turkse overname Zaman

Media – Na de vijandige overname van het mediaconcern Zaman door Erdogan zijn regering in Turkije is nu ook de Nederlandse uitgave van Zaman in de problemen gekomen. Hoofdredacteur Mehmet Cerit laat aan Villamedia weten dat er geen uitwisseling van artikelen meer mogelijk en dat gezamelijke abonnementen op persbureau’s worden beïndigd. 

Lees ook: Erdogan legt pers aanbanden

Wij staan dus helemaal los van Turkije. Tot dit weekeinde hadden wij een kopij-uitwisseling met Zaman voor onze Turkse editie. En konden zij onze stukken gebruiken. Nu komen we de systemen van Zaman niet meer in. Dus dat is voor de Turkse editie een probleem. We zoeken daarvoor een oplossing samen met de Zaman-kranten in Duitsland, België, Denemarken en Frankrijk’, aldus Cerit.

Lees ook: Zaman in handen van Erdogan gezinden

Voorlopig wil hij door gaan onder de naam Zaman. ‘Dit is allemaal nog heel pril. Maar er kan een moment komen dat we zelf onder en andere naam door willen gaan. Voorlopig ontvangen we veel steunbetuigingen en ook worden mensen abonnee.’

Zaman nu pro Erdogan

Zaman is sinds de overname door Erdogan en zijn volgelingen nu van een Erdogan kritische mediabedrijf naar een pro-erdogan mediabedrijf omgetoverd. De hoofdredactie is vervangen voor Erdogan gezinden en journalisten die het niet aanstaat mogen vertrekken.