Start » Showbizz » Film » Fifty shades of Grey krijgt 5 Razzies voor slechtste film en acteerprestaties

Fifty shades of Grey krijgt 5 Razzies voor slechtste film en acteerprestaties

Showbizz – De film “Fifty Shades of Grey” heeft zaterdag vijf Golden Raspberries, ofwel Razzies, gewonnen. Dat zijn de prijzen voor de slechtste acteerprestaties en slechtste films, die traditiegetrouw net voor de Oscars worden uitgereikt.

De erotische prent ging aan de haal met de ‘gouden frambozen’ voor slechtste scenario en deelt de eerste plaats voor slechtste film met sciencefictionfilm Fantastic 4. Hoofdrolspelers Jamie Dornan en Dakota Johnson kregen de razzie voor slechtste acteur en slechtste actrice en sleepten daarenboven de prijs in de wacht voor slechtste duo op het doek.

De Golden Raspberry Awardsbestaan sinds 1980. De ‘winnaars’ worden gekozen door de 900 stemmende razzieleden, die een bijdrage betalen om deel te nemen aan de ‘pret’
Opmerkelijk was dat acteur Eddie Redmayne een razzie kreeg voor zijn prestatie als slechterik ‘Jupiter Ascending’. Redmayne sleepte vorig jaar nog een Oscar in de wacht voor zijn hoofdrol als Stephen Hawking in “The Theory of Everything” en is dit jaar genomineerd in de categorie beste acteur voor zijn prestatie in “The Danish Girl”.

Verder vielen nog in de prijzen; Kaley Cuoco voor haar rol in “Alvin & The Chipmunks: Road Chip” en “The Wedding Ringer”. Josh Trank was de slechtste regisseur (“Fantastic 4”).