Start » Buitenland » Euro-commissaris Thyssen – geen extra geld Duitsland opvang migranten

Euro-commissaris Thyssen – geen extra geld Duitsland opvang migranten

Duitsland – De Belgische Euro-commissaris voor Werkgelenheid en Sociale Zaken marianne Thyssen trekt de knip niet meer open om Duitsland extra geld te geven om de tienduizenden vluchtelingen opvang te kunnen bieden. Tussen 2014 en 2021 krijgt Duitsland al een kleine 8 miljard euro uit het ESF. (Europees Sociaal Fonds). 

,, Laat Duitsland eerst maar eens een grotere bijdrage leveren aan het vluchtelingenprobleem in de overige Europese landen zeker gezien de geringe werkloosheid en de op volle toerendraaiende economie van Duitsland.  De Europese Raad heeft het laatste woord over de vraag of Duitsland meer geld krijgt uit het ESF., maar Thyssen liet al doorschemeren dat dit moeilijk gaat worden.