Start » Binnenland » 67-jarige winkeleigenaar Beverwijk jaagt overvallers zijn winkel uit (Video)

67-jarige winkeleigenaar Beverwijk jaagt overvallers zijn winkel uit (Video)

Beverwijk – “Eruit, oprotten!” De 67-jarige Jan Doetjes uit Beverwijk was vrijdag niet onder de indruk toen twee gewapende mannen zijn fotozaak Kiekie wilden overvallen. Met een ‘dummy launcher’ joeg hij het tweetal de deur uit.

Jan was net koffie aan het zetten voor vrienden, toen hij onaangenaam werd verrast. “Er komen twee van die ninja’s binnen, helemaal verkleed”, vertelt hij een paar uur na de gebeurtenis. “Ik zag alleen hun ogen en ze riepen: ‘geld, dit is een overval!'”

De Beverwijker dacht eerst aan een grap. “Een verkleedpartij, carnaval… Maar toen zag ik die grote messen, dat zag er niet goed uit.” Jan haalde uit zijn zak een biljet van tien euro en gaf dat aan de mannen, maar die namen daar geen genoegen mee. Ze wilden ook de kassa hebben.

“Ik schiet je hartstikke dood!”
Dat stond Jan niet toe. Hij pakte een zogeheten ‘dummy launcher’, een speeltuig voor honden waarmee je ballen of dummy’s kunt wegschieten. “Ik pak dat ding en zeg: nou die deur uit of ik schiet je hartstikke dood, etterbak! Eruit, oprotten! Toen vlogen ze de deur uit.”

Het tweetal heeft dankzij het heldhaftige optreden van Jan slechts tien euro buitgemaakt. Toch ziet Jan zichzelf niet als een held. “Dat valt wel mee hoor, ik wou niet van mijn geld af”, lacht hij.

De politie heeft kort na de overval twee mannen aangehouden.