Start » Binnenland » Overval avondwinkel Beverwijk, videobeelden

Overval avondwinkel Beverwijk, videobeelden

Beverwijk – Donderdagavond werd de avondwinkel Papillon in Beverwijk overvallen. Uit de heftige beelden blijkt dat de enige medewerkster in de winkel de hele tijd onder schot werd gehouden. Eigenaar Wouter Vendel is woedend.

Wouter was op het moment van de overval in zijn huis, aan de overkant van de winkel. Hij is woedend bij het zien van de beelden: “Get a job! Blijf met je poten van haar af.”

Op de camerabeelden is te zien hoe twee gemaskerde personen bij binnenkomst meteen hun wapen op de enige medewerkster in de zaak richten. In een reflex probeert ze het pistool uit de handen van de overvaller te slaan, maar dat mislukt. Binnen een minuut zijn de twee weer verdwenen, met de inhoud van de kassa,meldt RTVNH

“Ik kan hier heel boos van worden. Het is natuurlijk het allerergste voor dat meisje.” Hij had haar al eerder geïnstrueerd om bij een overval niet de held uit te gaan hangen, om erger te voorkomen.

Twaalf camera’s 
In zijn zaak hangen twaalf beveiligingscamera’s, die tot gisteren goed hielpen tegen overvallen. “De overvallers waren gemaskerd, maar misschien herkennen mensen hun kleding of houding. Als iemand ze herkent, neem dan alsjeblieft contact op de met politie”, verzoekt Wouter.