Start » Columns » Column Engelbert Spijkerboor – Ook Marco en Neill moesten Kenneth Vermeer hebben…

Column Engelbert Spijkerboor – Ook Marco en Neill moesten Kenneth Vermeer hebben…

Column – Beste Marco en Neill, was het een beetje leuk in Newcastle afgelopen weekend? Doen jullie dat vaker? Vanuit jullie woonplaatsen Amsterdam en Purmerend samen helemaal naar Engeland reizen om daar naar een potje darts te kijken?

Ik neem aan dat jullie -om kosten te besparen- de veerboot vanuit IJmuiden hebben gepakt. Dat heb ik een half jaar geleden ook eens gedaan. Alleen ging ik naar Newcastle om er een voetbalwedstrijd van de plaatselijke FC te bekijken. En jullie dus om darter Phil Taylor pijltjes te zien gooien. Dat kan natuurlijk ook. Op de boot hebben jullie natuurlijk lekker gedronken hè? Heel veel anders dan drinken en gokken kun je er namelijk niet. En vanaf de boot meteen de stad in om verder te drinken zeker? En wat doe je bij zo’n dartswedstrijd? Drinken zo vermoed ik.

En, beste Marco en Neill, dit zijn natuurlijk allemaal aannames maar eigenlijk hoop ik voor jullie dat jullie echt stomdronken waren  toen jullie bordjes omhoog hielden met daarop literaire hoogstandjes als ‘Kenneth Vermeer hangen’ en ‘Kenneth NSB’. Want alleen volslagen dronkenschap zou nog iets van een excuus kunnen zijn voor deze volslagen debiele actie.

Wat dachten jullie eigenlijk toen jullie die bordjes maakten? Was die opblaaspop die Vermeer moest voorstellen tijdens Ajax-Feyenoord nog niet erg genoeg? Lachen hè? Hoe die met een strop aan de reling van de tribune hing? Een week lang was die actie volop in het nieuws en het werd door vriend en vijand afgekeurd.

Hoewel, op foto’s van de bordjesactie zie ik toch duidelijk Ajax-tatoeages op jullie armen. De haat tegen Kenneth Vermeer bij leden van de harde kern van Ajax is blijkbaar nogal groot. En dat allemaal omdat deze keeper Ajax in 2014 verruilde voor Feyenoord. Ik heb het nog eens nagezocht: Kenneth Vermeer heeft met Ajax vier landskampioenschappen behaald en één keer de beker gewonnen. Voorwaar niet slecht. Het lijkt mij dan ook dat de Ajax-supporters Vermeer voor altijd in hun harten zouden hebben gesloten. Tja…

Ik las dat één van jullie als begeleider werkte in een revalidatiecentrum in Amsterdam. Je wordt omschreven als sympathiek, intelligent en fatsoenlijk. Niet bepaald kwalificaties die ik bij je had vermoed. Ik had eerder verwacht dat je in je jeugd puppy’s had mishandeld ofzo. En ik zeg ook ‘werkte’, want dankzij die hatelijke tekst op dat bordje ben je op non-actief gesteld. Dat lijkt me terecht. Hebben jullie elkaar opgejut? Was het maar een onschuldig grapje? Zijn jullie er echt ingeluisd zoals jullie nu beweren? Ach, het kan me eigenlijk niet zoveel schelen. Laffe respectloze haters als jullie verdienen het om publiekelijk te worden gekielhaald.

Engelbert Spijkerboor

Volg me ook op twitter: @Engelbertspijke