Start » Automotive » Lange files na ongeval A9 bij Raasdorp

Lange files na ongeval A9 bij Raasdorp

Raasdorp – Verkeer in Noord-Holland moet woensdag rekening houden met een zware ochtendspits. Na een ongeluk bij knooppunt Raasdorp is de rijbaan vanuit Alkmaar naar Amstelveen voorlopig vrijwel dicht. Verkeer wordt over een rijstrook op de parallelbaan geleid. De hinder is groot.

Rond 05.30 uur kwamen op de hoofdrijbaan van de A9 een motorrijder en een personenauto met elkaar in aanrijding. Hulpdiensten zijn met veel materieel ter plaatse. Als zij klaar zijn met hun werk stelt de politie een onderzoek in naar de toedracht. Al met al neemt de afwikkeling een groot deel van de ochtendspits in beslag (naar verwachting tot 07.30 uur).

Mijden

Omdat al het overige verkeer over een rijstrook geleid wordt kunnen automobilisten vanuit Alkmaar of Beverwijk de A9 beter mijden. Zij kiezen voor de route via Hoorn (N243/A7) of via Krommenie (N8/A8/A10). Daar zal extra drukte echter al snel resulteren in lange files. Op de A9 staat momenteel 5 kilometer file. Die loopt nog altijd snel op.