Start » Binnenland » Justitie » Purmerendse drugshandelaar hoort 12 maanden cel eisen

Purmerendse drugshandelaar hoort 12 maanden cel eisen

Purmerend – De Officier van justitie van de rechtbank in Alkmaar heeft gisteren 12 maanden celstraf geëist waarvan 6 voorwaarlijk met een proeftijd van 2 jaar tegen de 28-jarige Soreno E. uit Purmerend. 

De man wordt er van verdacht om in de periode 1 januari 2013 t/m 19 januari 2015 langdurig handel te hebben gedreven met de verkoop van cocaïne. E. werd er ook van verdacht dat hij handelde in MDMA/XTC maar die claim liet de officier van justitie vallen omdat daar de bewijzen niet sterk genoeg waren.

Soreno E. vertelde tegen de rechter dat hij cocaïne ging verkopen omdat hij schulden had gemaakt bij zijn leveranciers, hij had een schuld van 8000 euro, en door ook zelf te gaan verkopen kon hij zo de schuld terug betalen.  Als klanten van hem cocaïne wilden afnemen maar het geld er niet voor hadden dan  liet E. ze een telefoonabonnement afsluiten waarna hij het contract en de telefoon meenam, de mensen op wies naam het contract stond met torenhoge telefoonrekeningen opzadelend. Ook is van 1 geval bekend dat deze klant bij de Saturn in Zaandam een doorlopend krediet moest afsluiten waarna er 2 Samsung tv’s en een Macbook werden gekocht ter waarde van 2800 euro.

Het O.M vind alle aangeleverde bewijzen zodoende bewezen dat hij tot deze strafeis kwam. De verdediging wil een veel lagere straf omdat volgens haar de getuigenverklaringen ,, van geen kan deugen.” Ook wees de advocaat op het verleden van haar client, die cocaïne is gebruiken toen zijn oma kwam te overlijden en hij daar niet mee om kon gaan en zijn troost zocht in de drugs.

Uitspraak over 14 dagen op vrijdag 19 februari om 13:00 uur