Start » Columns » Column – Burgemeester Amsterdam is de grote winnaar van vandaag

Column – Burgemeester Amsterdam is de grote winnaar van vandaag

Amsterdam – Natuurlijk is het vooropgezet, natuurlijk moest de demonstratie uit de handlopen. Natuurlijk wist de burgemeester van Amsterdam dat dit ging gebeuren, het was tenslotte zijn idee om op schotsafstand een tegendemonstratie toe te staan tijdens de demonstratie van Pegida in Amsterdam vandaag. 

En natuurlijk mogen de GroenLinks en SP-demonstranten de Pegida demonstranten onbeperkt uitroepen tot nazi’s, want als je van Links altooi bent mag je iedereen die wat verder dan rechts is automatisch een nazi. En iedereen weet waar dat toe heeft geleid.  Janmaat moest een hotel uitvluchten toen deze door extreemlinkse aanhangers in de brand werd gestoken, en dat daar slachtoffers bij zouden vallen was dan alleen maar meegenomen.

Owja, en de kogel die Pim velde kwam ook van links. En dan nu weer vanmiddag waar juist weer de tegendemonstranten de boel verziekten door de Pegida-demonstranten te gaan aanvallen waardoor de burgemeester niets anders kon doen dan de Pegida-demonstratie af te breken en te beëindigen.

Joost Nuisten