Start » Automotive » Trajectcontrole A4 per 1 februari.

Trajectcontrole A4 per 1 februari.

Binnenland – De trajectcontrole op de A4 tussen Hoofddorp en Nieuw-Vennep wordt op 1 februari aangezet. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM). Dat is veel later dan aanvankelijk gepland: vorig jaar gaf het OM aan dat het controlesysteem in het najaar van 2015 aan moest staan.

Het OM laat weten dat de testperiode inderdaad is uitgelopen.’De laatste testen duurde iets langer dan vooraf ingeschat’, zegt een woordvoerder van het OM tegen de VID. ‘Maar inmiddels is het systeem er 100% klaar voor.’

Tape al van de borden af

Hoewel de zwarte stickers al van het bord verwijderd zijn, gaat het systeem pas vanaf 1 februari aan. Het OM bevestigt dit na navraag van de VID. ‘De tape is verwijderd op de dag dat wij aankondigde dat het systeem 1 februari aangaat. Dit moest vroegtijdig gedaan worden omdat daarvoor afspraken met Rijkswaterstaat moeten worden ingepland.’ Het OM benadrukt dat de borden een extra service zijn: ‘Bestuurders moeten zich natuurlijk te allen tijde aan de snelheid houden. Maar dat spreekt voor zich.’