Start » Wetenschap » Van het zuiden uit meer zon.

Van het zuiden uit meer zon.

Meteo – Het is bewolkt en in het noorden van het land komt er plaatselijk nog mist voor. In de loop van de ochtend klaart het van het zuiden uit steeds verder op en vanmiddag schijnt bijna overal de zon. De middagtemperatuur loopt uiteen van 10 graden op de Wadden tot lokaal 14 graden in het zuidoosten. De wind is zuidelijk en matig, aan zee vrij krachtig.

Vanavond neemt de bewolking van het westen uit toe en komende nacht valt er plaatselijk wat lichte regen. Later in de nacht komen er enkele opklaringen en kan de temperatuur aan het begin van de ochtend dalen naar een graad of 5. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, langs de kust en op het IJsselmeer geleidelijk krachtig, in het noordwestelijk kustgebied mogelijk enige tijd hard, 7 Bft. In de loop van de nacht wordt de wind zuidwest tot west en neemt af naar matig, aan zee mogelijk nog vrij krachtig.

Dinsdag overdag zijn er aanvankelijk perioden met zon. In de loop van de dag wordt de bewolking langzaam dikker. Vanaf het einde van de middag gaat het van het westen uit enkele uren regenen. De middagtemperatuur komt uit rond 10 graden. De wind wordt zuidwest en neemt in de loop van de dag toe naar matig tot vrij krachtig, aan zee en boven het IJsselmeer naar krachtig tot hard, 6 tot 7 Bft. In de avond neemt de wind nog wat verder toe, langs de kust mogelijk naar stormachtig, 8 Bft. In het noordwestelijk kustgebied zijn dan zware windstoten mogelijk van 80-90 km/uur. (Bron: KNMI)