Start » Buitenland » Nederlander onder doden aanslag Jakarta

Nederlander onder doden aanslag Jakarta

Jakarta – De Nederlandse Ambassade heeft zojuist bekend gemaakt dat er zeker 1 Nederlander onder de doden van de aanslag in Jakarta is gevallen. De Nederlandse ambassade in Jakarta zegt dat ‘de explosies zich uitbreiden tot andere locaties in het centrum: Sarinah, Slipi, Senayan en Palmerah. Er worden meerdere slachtoffers gemeld. Nederlanders wordt dringend geadviseerd om reizen te vermijden.

Het zou gaan om een Nederlandse VN-Medewerker. Ook de media in Indonesië maakt hier melding van.Na de ontploffingen vond ook een vuurgevecht plaats tussen de politie en vermoedelijke aanvallers. Volgens de politie vond een explosie plaats vlakbij het Sarinah-winkelcentrum, in de buurt van het presidentieel paleis en de kantoren van de Verenigde Naties. Door de explosies raakte een politiebureau beschadigd.

f682851da5b94cc0a6a8ded4f6d8f1ec_18

Een politiewoordvoerder verklaarde bovendien dat minstens één ontploffing het werk was van een zelfmoordterrorist. Televisiezender TVOne meldt dat minstens één politieagent werd gedood.
De politie vraagt mensen om binnen te blijven en weg te blijven van de ramen. De omgeving werd afgezet.

Indonesië was in het verleden al verschillende keren het doelwit van aanvallen door islamistische groeperingen en bevindt zich in een hoge staat van paraatheid. Wie er achter de ontploffingen van donderdag zit, is nog niet duidelijk.