Start » Showbizz » Film » Leonardi DiCaprio pakt 3 Golden Globes met ‘The Revenant’

Leonardi DiCaprio pakt 3 Golden Globes met ‘The Revenant’

Showbizz – “The Revenant”, waarin Leonardo DiCaprio een pelsjager speelt die voor dood wordt achtergelaten nadat hij wordt aangevallen door een beer, is de grote winnaar van de 73ste Golden Globes. De western sleept maar liefst drie prestigieuze prijzen in de war, met name die voor beste dramafilm, beste acteur in een drama (Leonardo DiCaprio) en beste regisseur (Alejandro Iñárritu).

Het ruimte-epos “The Martian” kreeg zondag de Golden Globe voor beste komedie; hoofdrolspeler Matt Damon,die een onderzoeker speelt die alleen achterblijft op mars, mocht de Golden Globe voor beste acteur in een komedie mee naar huis nemen.

Brie Larson won de prijs voor beste actrice een drama voor de film “Room”, Jennifer Lawrence sleepte de award voor beste actrice in een komedie in de wacht. De eerste Golden Globe van de avond ging naar Kate Winslet, voor haar bijrol in “Steve Jobs”. De award voor beste mannelijke bijrol ging naar Sylvester Stallone voor “Credo”.

De film “Carol”, die met 5 nominaties het vaakst genomineerd werd, won geen enkele Golden Globe, en ook “Spotlight” kon zijn favorietenrol niet waarmaken. En ook de Belgische film “Le tout nouveau testament” van Jaco Van Dormael, greep naast een Golden Globe. De award voor de beste buitenlandse film ging naar de Hongaarse film Son of Saul.