Start » Automotive » Openbaar Ministerie oneens met uitspraak rechter over dynamische verkeerscontroles

Openbaar Ministerie oneens met uitspraak rechter over dynamische verkeerscontroles

RECHTSPRAAK – Het Openbaar Ministerie heeft cassatie ingesteld in een strafzaak waarin het gerechtshof Amsterdam op 21 december 2015 uitspraak heeft gedaan. In die zaak was sprake van een zogeheten dynamische verkeerscontrole.

Volgens het hof komt deze neer op misbruik van bevoegdheid door de politie. De verdachte stond terecht op verdenking van het bezit van ongeveer een kilo softdrugs, die door de politie werd gevonden in de auto van de verdachte. Omdat het hof deze vondst heeft uitgesloten van het bewijs, is de verdachte vrijgesproken van drugsbezit. Het OM wil graag een oordeel van de Hoge Raad over de zaak, in het bijzonder op het punt van de dynamische verkeerscontrole.