Start » Automotive » BMW-Topman: “Diesel blijft een van de schoonste aandrijvingen uit de sector”

BMW-Topman: “Diesel blijft een van de schoonste aandrijvingen uit de sector”

Automotive – “Diesel blijft een van de schoonste aandrijvingen uit de sector. Zonder deze technologie zouden we de strenge limieten van Europa nooit hebben kunnen bereiken.” Dat heeft Jean-Philippe Parain, CEO van BMW Group Belux, gezegd tijdens een persontmoeting.

Tijdens deze periode van COP 21 en meer aandacht voor het milieu voelt de BMW Group zich volgens Parain goed voorbereid om de uitdagingen gekoppeld aan deze problematiek aan te pakken. “Met niet minder dan 86 modellen die minder dan 120 g CO2 per km uitstoten volgens de bestaande Europese testcyclus, kunnen onze klanten kiezen uit een massa mogelijkheden. Een belangrijk element van ons EfficientDynamics-programma is trouwens ons hoogtechnologische dieselmotorengamma.”

Diesel blijft een van de schoonste aandrijvingen uit de sector, benadrukt de CEO. “Zonder deze technologie zouden we de strenge limieten van Europa nooit hebben kunnen bereiken en veel klanten stellen de voordelen van diesel nog altijd erg op prijs. We hebben trouwens geen echte gedragswijziging opgemerkt onder onze professionele klanten.”

Parain benadrukte ook dat BMW “perfect de bestaande regels en tests van elk land naleeft”. “Wij zijn aanwezig in 140 landen en er zijn standaardcriteria in Europa en elders in de wereld nodig zodat wij, de fabrikanten, kunnen uitgaan van een planning aan de hand waarvan we onze investeringen kunnen spreiden. Met een globaal gemeenschappelijk systeem vermijden we dat we voor verschillende locaties aanpassingen moeten doorvoeren en daarom zouden wij graag op korte termijn nieuwe testcycli uitgerold zien.”

BMW blijft ook alternatieve aandrijfsystemen ontwikkelen en kondigde een derde elektrisch model aan, naast de i3 en i8. De Duitse luxewagenbouwer viert in 2016 overigens zijn honderdjarige bestaan.