Start » Showbizz » Film » The Force Awakens in Los Angeles…
The Force Awakens in Los Angeles…

The Force Awakens in Los Angeles…

Film – In Los Angeles vond maandagavond de wereldpremière plaats van de meest gehypte film van het moment: “Star Wars: The Force Awakens”. Sommige fans kampeerden al meer dan een week aan het TCL Chinese theater in Hollywood, in de hoop een glimp op te vangen van hun idolen. Productiemaatschappij Disney had meer dan een halve kilometer van de beroemde Hollywoodboulevard afgehuurd en er golden erg strenge veiligheidsmaatregelen.

De cast met onder meer Harrison Ford, Adam Driver, Daisy Ridley en Oscar Isaac stapten ontspannen over de rode loper. Ook de robot R2-D2 en de witte stormtroopers waren van de partij. Carrie Fisher, die in de eerste reeks prinses Leia speelde, arriveerde een pak later. Ze vreesde door de strenge veiligheidsmaatregelen te laat te zijn, tweette de actrice.

Over de inhoud van de nieuwe Star Wars is nog niets bekend. De regie was in handen van JJ Abrams, die enkele jaren geleden al een Star Trek-film maakte. Abrams zei maandag “overweldigd” te zijn door de aandacht voor zijn nieuwste aanwinst. Ook zijn voorganger George Lucas was op de première aanwezig.

“Star Wars: The Force Awakens” is de zevende in de reeks, en de eerste in meer dan een decennium. De film wordt naar verwachting één van de grootste publiekstrekkers van de jongste jaren. De voorverkoop brak in ieder geval al records. De film is vanaf 16 december ook in de Belgische zalen te zien.

In de rij van superfans maandagavond in Los Angeles vierde een koppel ook zijn huwelijk. Caroline Ritter en Andrew Porter waren voor de gelegenheid uitgedost in Star Wars-outfit.