Start » Binnenland » De Nederlander heeft zijn huishoudboekje beter in orde

De Nederlander heeft zijn huishoudboekje beter in orde

Geldzaken – Het Nibud ziet dat de Nederlander over het algemeen beter met zijn geld om gaat dan 10 jaar geleden. Zo staat de helft van de huishoudens nooit rood, in 2005 was dat nog 36%. Toen zei ook  27% van de huishoudens te hebben meegemaakt dat hij niet kon pinnen, wegens saldotekort. Nu zegt 18% dat het afgelopen jaar te hebben meegemaakt.

Twee op de vijf huishoudens hebben betalingsachterstanden

Twee op de vijf huishoudens heeft betalingsachterstanden. Zit u erg krap en heeft u geen idee hoe u het voor elkaar krijgt uw rekeningen te betalen? Wellicht heeft u nog recht op bepaalde tegemoetkomingen die u nu nog niet heeft aangevraagd. Kijk daarvoor op berekenuwrecht.nl.

Zorgkosten

Vooral de uit de pan rijzende zorgkosten hakken er elke maand weer fors in bij de meeste Nederlanders. In 2015 hebben nog nooit zoveel mensen betalingsproblemen gehad met hun zorgverzekering. Ruim 20% van de Nederlander kan deze premie niet betalen en staat te boek als wanbetaler en heeft te maken met loonbeslag waardoor de problemen nog meer toenemen omdat in dit loonbeslag ook extra kosten zijn berekend.