Start » Binnenland » Nederlander spil in grootschalige drugshandel Engeland

Nederlander spil in grootschalige drugshandel Engeland

Een Nederlander is in Groot-Brittannië schuldig bevonden aan het smokkelen van drugs in nep-ambulances. De 55-jarige man zou samen met anderen drugs met een straatwaarde van ruim 2,2 miljard euro het land binnen hebben gesmokkeld, bericht de BBC. De Nederlander, vader van vier, wordt gezien als ‘rechterhand’ in de smokkel. Zijn straf moet nog worden bepaald.

Een andere Nederlander (28) is vrijgesproken, terwijl er eerder al twee hadden bekend bij de drugshandel betrokken te zijn geweest. Het gaat om Nederlanders van 38 en 51 jaar. De eerste wordt beschouwd als het brein acher de smokkel.

De groep werd in juni opgepakt na maanden onderzoek. Oude ambulances werden opgekocht voor hun dekmantel: zogenaamd ‘ziekentransport’ tussen Engeland en Nederland. In werkelijkheid verstopten de mannen drugs in de ambulances. In juni werd in een ziekenwagen in totaal 270 kilo aan cocaïne, heroïne en amfetamines gevonden, met een straatwaarde van ongeveer 10 miljoen euro.

Uit onderzoek blijkt dat de mannen met vijf ambulances zeker 45 keer naar Groot-Brittannië zijn gereisd. Ze gingen onder meer naar Londen en Manchester.

Eerder dit jaar werden 2 verslaggevers van RTVNH belaagd en bedreigd door 2 mannen die ook direct met deze zaak in verband kunnen worden gebracht.