Start » Politiek » Zijlstra: “Het is beroerd gesteld met de tweede en derde generatie migranten”

Zijlstra: “Het is beroerd gesteld met de tweede en derde generatie migranten”

Het is met de integratie van een deel van de tweede en derde generatie migranten ,,beroerd gesteld”. Dat zei VVD-leider Halbe Zijlstra tijdens het debat in de Tweede Kamer over de aanslagen in Parijs.

Hij is diep geschokt door wat hij uit zijn eigen omgeving hoorde over ,,schandelijke reacties” uit islamitische hoek, zoals schoolkinderen die van klasgenootjes moeten horen dat ze blij zijn dat ,,de jihad nu in Europa” is en dat zij ,,straks aan de beurt zijn”. Of moslimkinderen die eerder deze week de een minuut stilte verstoorden. Zijlstra wil dat moslims ,,in de meest stevige bewoordingen” afstand nemen van terreur.

Wat Zijlstra betreft hoeven Syriëgangers hier niet meer terug te komen. Je bent volgens hem toch echt ‘een randdebiel’ als je je leven hier opgeeft om weg te gaan om te vechten en daarmee het risico neemt om stateloos te worden.

ANP