Start » Buitenland » Australische moslimleiders: Wilders niet welkom, blijf weg..

Australische moslimleiders: Wilders niet welkom, blijf weg..

Moslimleiders in Australië roepen Geert Wilders op om niet naar Australië te komen. Ook roepen zij de Australische regering op om het visum van Wilders in te trekken. ,, Rapper Chris Brown wordt geweigerd omdat hij zich schuldig heeft gemaakt aan huiselijk geweld en Wilders laten jullie gewoon toe,” zegt Samier Dandan, voorzitter van de Lebanese Muslim Association. 

De minister van Imigratie heeft daarop laten weten dat Wilders aan alle eisen voldoet voor een visum en deze dan ook niet geweigerd kan worden. De PVV-leider is later deze maand in Perth om de oprichting van de Australische anti-islamparty Australian Liberty Alliance mee te maken. Deze nieuwe partij wil dat van iedereen het visum wordt ingetrokken als ze uit 1 van de 57 landen komen die zijn aangesloten bij de organisatie voor Islamitische Samenwerking.