Start » Buitenland » Belgische brouwer biedt 100 miljard dollar voor overname concurrent

Belgische brouwer biedt 100 miljard dollar voor overname concurrent

Brouwer AB InBev, met hoofdzetel in Leuven, heeft een formeel bod uitgebracht op zijn grootste concurrent, het Zuid-Afrikaans-Amerikaanse SABMiller. AB InBev biedt 42,15 pond (ongeveer 57 euro) per aandeel SABMiller in cash, goed voor een totaalbedrag van 104 miljard dollar (92 miljard euro). Dat blijkt woensdag uit een persbericht van ’s werelds grootste brouwer.

Uit het communiqué blijkt nog dat SABMiller al twee lagere biedingen heeft verworpen. “AB InBev gelooft dat het herziene cash-bod op een niveau staat dat de raad van bestuur van SABMiller zou moeten aanbevelen”, klinkt het. Het bod betekent een premie van 44 procent bovenop de prijs van het aandeel SABMiller op 14 september, de laatste dag voor de speculatie over een mogelijke overname losbarstte.

Volgens de Leuvense brouwer zou de combinatie van beide bedrijven “het eerste echt globale bierbedrijf” opleveren, met een omzet van 64 miljard dollar. SABMiller heeft merken als Pilsner Urquell, Grolsch, Foster’s en Miller in de portefeuille

Belga