Start » Buitenland » Veroordeelde Nederlandse pedofiel nu opgepakt op de Filipijnen

Veroordeelde Nederlandse pedofiel nu opgepakt op de Filipijnen

Een 67-jarige Nederlander is onlangs opgepakt in zijn huis op de Filipijnen. Enkele slachtoffertjes hebben verklaard dat de man ontucht met ze heeft gepleegd. In Nederland was hij al veroordeeld wegens ontucht met gehandicapte kinderen.

De Filipijnse politie trof de man naakt aan in zijn huis, terwijl er vlak daarvoor enkele kinderen binnen waren. Volgens de Nederlandse politie hebben twee meisjes van tien en veertien jaar inmiddels verklaard slachtoffer van hem te zijn. Het oudste meisje zei al vijf jaar door de man te zijn misbruikt. Alle kinderen die in het huis waren zijn opgevangen. Twee slachtoffers hebben letsel aan hun geslachtsdelen en liggen in het ziekenhuis. Ook de vrouwelijke partner van de Nederlander is aangehouden.

De man zit vast in de Filipijnen voor verder onderzoek. Daar wordt hem mensenhandel, misbruik van minderjarigen, vervalsen van officiële documenten en overtreding van de immigratiewetgeving ten laste gelegd.

In Nederland is hij negen jaar geleden in hoger beroep veroordeeld voor het plegen van ontuchtige handelingen bij lichamelijk en geestelijk gehandicapte kinderen. Nu blijkt dat hij op de Filipijnen vrijwel net zo te werk ging als destijds in Nederland: de ontucht gebeurde onder het mom van een therapeutische behandeling.

ANP