Start » Buitenland » Kroatische premier hekelt Athene wegens vluchtelingencrisis

Kroatische premier hekelt Athene wegens vluchtelingencrisis

© ANP

© ANP

De Kroatische regeringsleider Zoran Milanovic heeft Griekenland wegens de vluchtelingencrsis in Europa bekritiseerd. “Is dat een soort wraakneming van Griekenland op Duitsland en Europa? “, vroeg hij zich donderdag af volgens eensluidende berichten van verschillende media in Zagreb.

“Griekenland, dat aan de grens van Schengenzone ligt, laat toe dat duizenden mensen wier leven niet bedreigd is, op boten naar hun eilanden komen”, verklaarde Milanovic en voegde eraan toe: “Turkije is toch een veilig derdeland? “.

Er bestaat blijkbaar een stilzwijgende overeenkomst, dat de vluchtelingen ongehinderd naar de Schengenzone kunnen komen, vermoedt de politicus voorts. De vluchtelingen komen bovendien “met georganiseerd transport naar Griekenland, Macedonië en verder naar het noorden”.

Nadat Hongarije de Balkanroute voor vluchtelingen heeft gesloten, is sinds twee dagen Kroatië het doel van de vluchtelingen op hun weg naar het westen van Europa. Donderdag waren bijna 9.000 vluchtelingen in Kroatië aangekomen.

Belga