Start » Ander nieuws » 1.1 miljard.. zoveel bier gooide de Nederlander achterover in 2014

1.1 miljard.. zoveel bier gooide de Nederlander achterover in 2014

Grolsch_Beer_Bottles

Nederlanders dronken vorig jaar 1,1 miljard bier. Dat komt neer op bijna 83 liter per persoon boven de achttien jaar, heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) berekend.

Daarmee zat de bierconsumptie iets onder het niveau van 2013, toen er per persoon 84 liter achterover werd geslagen. In kratten gerekend van 24 flesjes van 30 cl komt de Nederlandse bierconsumptie neer op 11,5 per persoon. Zet je alle leeggedronken kratten achterelkaar dan levert dat een rij op van 61.444 kilometer, ongeveer anderhalf keer de omtrek van de aarde.

De Nederlandse bierproductie overstijgt die van frisdrank (inclusief alcoholvrij bier) en mineraalwater. Vorig jaar produceerden onze brouwers 2,6 miljard liter. De verkoopwaarde bedroeg 2,3 miljard euro. Dat is 46 procent van de totale drankenproductie in Nederland.

ANP