Start » Buitenland » Schengen is nu officieel gesloten boek

Schengen is nu officieel gesloten boek

marine le pen

“Het is tijd om akte te nemen van het overlijden van Schengen”. Dat zei Marine Le Pen, de voorzitster van het Franse FN en voorzitster van de ENF-fractie in het Europees Parlement, dinsdag in Brussel, waar ze uitgenodigd was op het colloquium van Vlaams Belang over soevereiniteit “Grenzen stellen”.

De huidige migratiecrisis bewijst voor haar dat het Schengenverdrag niet werkt. Er is volgens haar dringend nood aan humanitaire hulp in de vluchtelingenkampen in Libanon, Syrië en de buurlanden, en aan een internationale conferentie met Rusland, Syrië, Iran, Egypte om een efficiënte strijd tegen Islamitische Staat te kunnen voeren.

Le Pen zei in een gesprek met Belga naar het colloquium te zijn gekomen met een boodschap van hoop, verzet en een waarschuwing voor de gigantische migratiecrisis vandaag. “We hebben de oplossingen en moed om de crisis te stoppen, in tegenstelling tot de Europese leiders”, aldus Marine Le Pen. Volgens haar is de beslissing van de Duitse kanselier Merkel het bewijs dat het FN reeds jaren gelijk heeft. “We hebben jaren hiervoor gewaarschuwd, maar werden beledigd, aangevallen en aan de kant geschoven. Voor Merkel dienen de grenzen binnen de EU tot niets en is het vrij verkeer een basiswaarde van de Europese Unie. Maar eens er problemen zijn, sluit zij de grenzen”, zei ze. Voor Le Pen “moeten we terug de grenzen beheren om de gigantische vluchtelingenstromen te beheersen”.

Voor haar is het asielrecht reeds lang uitgehold. Het asielrecht wordt verward met het leven in land in oorlog. Een asielzoeker zou moeten bewijzen dat hij als militant of politiek leider wordt vervolgd door het regime dat aan de macht is. Heel wat asielzoekers leven echter gewoon in een land in oorlog en zijn op zoek naar een beter leven, aldus Marine Le Pen. In Japan waren er slechts 5.000 asielaanvragen in een jaar en werden er maar 11 aanvaard. “Als we de wetten niet naleven, zullen we overspoeld worden door vluchtelingen”, waarschuwde ze.