Start » Economie » La Place straks in handen van Ahold?

La Place straks in handen van Ahold?

Foto: Foodclicks

Foto: Foodclicks

Het noodleidende V&D concern lijkt een mogelijke koper te hebben gevonden voor de La Place keten. Ahold test op dit moment in Amerika een veelbelovend nieuw concept uit met de naam ‘BFresh’. Opvallend is dat Bfresh samenwerkt met La Place. 

Economen van de Rabobank vinden dit een opvallend feit en speculeren op een mogelijke overname van La Place door Ahold. La Place past prima binnen Ahold, omdat waar AH-To-Go ophoudt La Place verder gaat.

Maar ook de de beperkte groei van La Place door de financiële nood van het V&D Concern lijkt La Place in de handen van Ahold te drijven.  De vraag is alleen of Sun Capital, de eigenaar van V&D en La Place, afscheid wil nemen van La Place. La Place is het enige onderdeel binnen V&D dat succesvol is gebleken.