Start » Binnenland » Defensiebudget Amerika acht keer groter dan die van Rusland

Defensiebudget Amerika acht keer groter dan die van Rusland

amerikaanse marine

Met een budget van maar liefst 541.9 miljard euro heeft Amerika verreweg het grootste defensiebudget ter wereld. Het defensiebudget van Rusland tekent hier in schraal contrast enorm bij af. 

Het leger van Amerika kan als het moet beschikken over 120 miljoen manschappen, 8300 tanks, 13.683 vliegtuigen en een marinevloot van 473 schepen.

Ga je dit vergelijken met Rusland dan zie je ook hier enorme verschillen, zo heeft Rusland de beschikking over 46 miljoen manschappen, 15.500 tanks, 3082 vliegtuigen en een marine van 352 vaartuigen. Rusland heeft dus bijna twee keer zoveel tanks als Amerika waarvan bekend is dat zij weinig meer zien in de ‘ouderwetse’ tank en liever met drones het strijdtoneel gaan betreden.

Na Amerika en Rusland komt china op plaats 3, China heeft een veel hoger budget dan Rusland, 111.45 miljard euro maar deze zijn stukken minder modern uitgerust dan de Russen of de Amerikanen. Mocht het op een oorlog uitdraaien dan kan China wel een beroep doen op een leger dat bestaat uit een kleine 619 miljoen mankrachten.