Start » Buitenland » Duitsers kopen 14 regionale luchthavens Griekenland

Duitsers kopen 14 regionale luchthavens Griekenland

ANP FOTO - Duitsers kopen 14 regionale luchthavens Griekenland

ANP FOTO – Duitsers kopen 14 regionale luchthavens Griekenland

Griekenland(ANP) – Het Duitse Fraport, exploitant van onder meer de luchthaven van Frankfurt, krijgt toestemming voor de overname van veertien regionale luchthavens in Griekenland. Het akkoord komt na lang gesteggel met de Grieken.

Fraport betaalt voor de veertien vliegvelden 1,2 miljard euro. Het is een van de grootste private investeringen sinds het uitbreken van de financiële crisis in Griekenland. In november was de overname al bijna rond, maar de nieuwe regering wilde de prijs in januari opnieuw onder de loep nemen.

Onder de vliegvelden die Fraport overneemt, zijn onder meer de luchthavens van de toeristeneilanden Kos en Rhodos. De exploitant neemt ook het vliegveld over van Thessaloniki, de tweede stad van Griekenland.