Start » Buitenland » Vrachtwagens Calais mogen enkel nog in veiligheidszone parkeren

Vrachtwagens Calais mogen enkel nog in veiligheidszone parkeren

ANP FOTO - Trucks Calais mogen enkel nog in veiligheidszone parkeren

ANP FOTO – Trucks Calais mogen enkel nog in veiligheidszone parkeren

Frankrijk(ANP) – De Franse regering moet ervoor zorgen dat vrachtwagens die in Calais aankomen, blijven rijden en alleen stilstaan in daarvoor bedoelde veiligheidszones. Ontstaan er voor deze zones toch files, dan moeten de Franse autoriteiten sneller extra politiebeveiliging inzetten. Dat is de strekking van een brandbrief die ondernemersorganisatie EVO woensdag samen met haar Belgische en Franse zusterorganisatie naar de regering in Parijs heeft gestuurd.

Calais is een verzamelplaats van vluchtelingen die proberen in vrachtwagens te klimmen om als verstekeling via de Kanaaltunnel Groot-Brittannië te bereiken. De problemen die hierdoor ontstaan, zijn de laatste tijd sterk toegenomen.

Volgens EVO wordt het risico op verstekelingen kleiner als vrachtauto’s blijven rijden.