Start » Economie » Zorginstelling moet ‘gewone’ manager 280.000 euro ontslagvergoeding betalen

Zorginstelling moet ‘gewone’ manager 280.000 euro ontslagvergoeding betalen

Economie – Hoge afkoopsommen in de zorg blijken niet altijd alleen voorbehouden aan bestuurders. Zorginstelling Dimence in Deventer moest een ‘gewone’ manager een vertrekpremie van 280.000 euro betalen.

Dat blijkt uit de meest recente jaarrekening van de aanbieder van geestelijke gezondheidszorg in Oost-Nederland. Met ruim 60 vestigingen en 2400 werknemers is Dimence goed voor een omzet van 167 miljoen euro, meldt RTLZ.

Volgens de stukken moest Dimence vorig jaar de vertrekpremie van 280.000 euro betalen aan een zogenoemde ‘circuitmanager’, die 29 jaar in dienst was. Waarom de manager moest vertrekken, kon de ggz-instelling vanochtend nog niet zeggen. Dimence verklaart de hoogte van de gouden handdruk uit het lange dienstverband.