Start » Buitenland » Wilders van harte welkom in Australië

Wilders van harte welkom in Australië

Australië – De Australische regering legt PVV-leider Geert Wilders geen strobreed in de weg als hij het land in oktober wil bezoeken. Hij is uitgenodigd voor de lancering van een nieuwe anti-islampartij, de Australian Liberty Alliance. Dat hebben Australische media zondag gemeld.

De Australische minister van Immigratie Peter Dutton zegt geen beletsel te zien voor de komst van Wilders. ,,Een visum wordt verstrekt op basis van de wet, niet op basis van emotie. Wij zijn een tolerant volk”, aldus Dutton.

De Australian Liberty Alliance wordt op 20 oktober opgericht in Perth. Wilders is gevraagd als belangrijkste spreker. De nieuwe politieke partij staat naar eigen zeggen voor ,,individuele vrijheid, een kleine overheid, Westerse waarden gebaseerd op joods-christelijke en humanistische waarden en een geïntegreerde multi-etnische samenleving”.