Start » Sport » Max Verstappen: alles op de aanval

Max Verstappen: alles op de aanval

Formule 1 – Het wordt een slijtageslag. Een race waarin Max Verstappen tot de bodem moet gaan. Net zoals zijn vader Jos negentien jaar geleden tijdens de Grote Prijs van Hongarije overkwam. Ook toen was de drukkende warmte een factor op een circuit waar in iedere bocht gevaar schuilt. Eén keer verslappen en het is gebeurd. Vader Jos maakte in 1994 die fout niet en eindigde verrassend als derde. Nu is het de beurt aan zijn zoon Max, die met een negende startplaats in ieder geval het maximale uit de voorbereiding haalde.

Verstappen kennende gaat vanmiddag 70 ronden lang alles uit de kast om op te schuiven binnen de top tien. De Hungaroring leent zich daar ook voor. Het circuit creëert een uitputtingsslag door de zestien bochten. Gekoppeld aan de hoge temperatuur moet je daarom fysiek en mentaal top zijn en daarin ligt de kans voor Verstappen, die binnen de Formule 1 nu al vermaard is vanwege zijn sterke inhaalmanoeuvres. Dus wie even verslapt of niet oplet…schrijft de Telegraaf.

Twee bandenwissels

Verstappen: “Het is duidelijk dat ik ga aanvallen. Dat zit gewoon in me. Maar juist omdat de banden het hier zwaar te verduren hebben (warmte van het asfalt schommelt tussen 50 en 60 graden, red.), moet ik wel mijn kop erbij houden en voorkomen dat vooral de achterbanden te snel slijten. Gaat dat goed, dan kan ik het op twee bandenwissels houden.”