Start » Economie » We geven weer meer uit met zijn allen.

We geven weer meer uit met zijn allen.

Economie – Consumenten blijven steeds meer spenderen aan goederen en diensten dan ze vorig jaar deden. In mei werd voor 1,1 procent meer geld uitgegeven ten opzichte van het jaar ervoor. Er wordt vooral meer geld besteed aan wooninrichting en huishoudelijke apparaten.

Dat blijkt uit cijfers van het CBS. De stijging van de uitgaven is ten opzichte van april iets minder. De opleving van de woningmarkt ligt deels ten grondslag aan de stijgende uitgaven voor wooninrichting en huishoudelijke apparaten,meldt NRC.

Consumentenvertrouwen daalt, maar nog altijd positief

Het consumentenvertrouwen, gemeten in de maand juli, daalde iets in vergelijking met de maand ervoor. Het consumentenvertrouwen daalde met 2 punten en komt uit op 4. Dat betekent dat er meer mensen optimistisch dan pessimistisch zijn. Met 4 ligt het consumentenvertrouwen in juli nog altijd wel ruim boven het gemiddelde over de afgelopen twintig jaar (-8).