Start » Binnenland » Vader en zoon kopen boot met vals geld.

Vader en zoon kopen boot met vals geld.

Sappemeer, Valthermond, Hoogeveen – De politie hield zondagavond een 68-jarige man uit Valthermond en zijn 40-jarige zoon uit Hoogeveen aan. Het duo wordt ervan verdacht kort daarvoor met vals geld een boot te hebben gekocht.

De boot werd op Markplaats voor 600 euro aangeboden door een 57-jarige verkoper uit Sappemeer. De Valthermonder gaf telefonisch aan de boot voor dat bedrag te willen kopen en verscheen kort na het telefoontje samen met zijn zoon bij de verkoper. Er werd afgerekend met 12 biljetten van 50 euro waarna de boot op een aanhanger werd getild die achter een rode bestelbus was gekoppeld en de nieuwe eigenaren verdwenen.

Valse biljetten

Thuis gekomen ontdekte de Sappemeerster dat de biljetten vals waren en alarmeerde de politie. Via het opgegeven signalement van de Valthermonder in combinatie van de omschrijving van de rode bus en de plaatselijke bekendheid van de politie kwamen zij uit bij een adres in Valthermond. Daar werd de bewuste rode bus aangetroffen op een oprit van een woning.

Signalement

De 68-jarige bewoner voldeed aan het opgegeven signalement en hij bevestigde een boot in Sappemeer te hebben gekocht. Tevens vertelde hij dat hij de boot aan zijn in Hoogeveen wonende 40-jarige zoon had verkocht. De 68-jarige werd hierna aangehouden.

Aanhanger

Bij de woning van de zoon in Hoogeveen werd de betreffende boot op de aanhanger aangetroffen. De 40-jarige werd eveneens aangehouden en de boot met aanhanger werden in beslag genomen. De politie stelt een onderzoek in.