Start » Sport » Quintana en Contador blijven aanvallen

Quintana en Contador blijven aanvallen

Tour de France – Zowel Alberto Contador, als Nairo Quintana bestookten Chris Froome met verschillende aanvallen. “Dat moeten we blijven doen”, stelden beiden na de etappe. “We geven ons niet zomaar gewonnen.”

Quintana en ploegmaat Valverde toonden zich het meest bedrijvig in de aanval op Plateau de Beille. “Het was een zware etappe door de opeenvolging van beklimmingen en de plotselinge verandering van het weer”, stelde de Colombiaan. “Ik heb het geprobeerd, Alejandro ook, net zoals Alberto en Vincenzo, maar Froome en zijn team waren echt wel heel sterk. Nu goed, we gaan het blijven proberen, tot de laatste dag. Chris is ook maar een mens, hij kan ook een slechte dag hebben. Ik voelde me goed vandaag en hoop dat dit zo blijft de resterende ritten. De ambitie is nog steeds de eindzege, mijn achterstand is groot, maar zolang mijn conditie goed is, mag ik blijven dromen. Ik ga blijven aanvallen.”

Ook Alberto Contador houdt de moed er in. “Het was een lastige dag, eerst heel warm, daarna met de regen, maar ik geef toe: mijn voorkeur gaat uit naar regenweer. Geleidelijk aan voelde ik me beter worden in de rit. Ik ben in de aanval gegaan om mijn tegenstanders even te testen, van ritme te veranderen om te zien wie stand hield, zo’n tempowisseling levert vaak verrassingen op. Maar er was wind in de rug en door het strakke tempo van team Sky was het moeilijk om weg te rijden. Vandaag was iedereen ongeveer van hetzelfde niveau in de etappe, Chris heeft de kloof niet verder kunnen uitdiepen, ook al heeft hij het geprobeerd. Dat is een goede zaak voor de koers. We bekijken het dag na dag en hopelijk gaat het beter met me in de slotweek om er een spannend gevecht van te maken.”