Start » Ander nieuws » Australië brandmerkt 2 miljoen katten als vogelvrij

Australië brandmerkt 2 miljoen katten als vogelvrij

Melbourne – Australië heeft de oorlog verklaard aan de wilde kat. De regering kondigde vandaag aan dat tegen 2020 twee miljoen exemplaren zullen gedood worden om de natuurlijke fauna van het land in stand te houden.

Milieuminister Greg Hunt legde vandaag bij de start van de “Wildlife Summit” in Melbourne uit dat zijn land een strategie heeft uitgewerkt om wilde katten op de eilanden en delen van het vasteland uit te roeien. Daarvoor wordt ongeveer 4,5 miljoen euro uitgetrokken.

Hunt liet weten dat wilde katten verantwoordelijk zijn voor het uitsterven van 27 zoogdiersoorten en dat 120 andere soorten met uitsterven bedreigd zijn. Het gaat onder meer om de buidelmiereneter, de grote kortneusbuideldas en de zuidelijke boeboekuil.

Katten werden op het Australische continent geïntroduceerd door kolonisten tussen de 17de en de 19de eeuw. Ondertussen zijn er ongeveer 30 miljoen wilde katten in Australië. Sommige worden tot drie keer zo groot als de huiskatten en wegen tot 15 kilogram.