Start » Sport » Lance Armstrong zag sterke Froome: “Te sterk om zuiver te zijn?”

Lance Armstrong zag sterke Froome: “Te sterk om zuiver te zijn?”

Tour de France – Lance Armstrong had dinsdag naar de eerste bergrit in de Ronde van Frankrijk gekeken en wou nadien zijn analyse wel kwijt op Twitter. “Froome, Porte en Sky zijn heel sterk. Te sterk om zuiver te zijn? Vraag het niet aan mij, ik heb geen idee…”, twitterde de 43-jarige Amerikaan.

Die tweet leverde hem meer dan één verontwaardigde reactie op. “Maar ik beschuldig niemand, wel integendeel. Ik zeg gewoon dat ik niet geïnteresseerd ben, en alleszins niet de credibiliteit heb, om er mijn mening over te geven”, verdedigde Armstrong zich.
Armstrong won de Tour de France van 1999 tot 2005 zeven keer op rij, maar moest die zeges eind 2012 weer inleveren nadat aan het licht kwam dat hij zich tijdens zijn carrière aan dopinggebruik bezondigd had.

Dat er al meteen een paar topfavorieten door de mand vielen, was voor Armstrong geen verrassing. “De eerste bergrit is altijd onvoorspelbaar. De rit achter een rustdag is ook onvoorstelbaar. Combineer die twee en je mag die onvoorspelbaarheid maal tien doen.”
“Voor Nibali lijkt de Tour nu wel over. Maar de Ronde van Frankrijk is nog lang niet beslist.

De inspanningen die Sky vandaag geleverd heeft, gaan doorwegen en er moet nog heel veel gekoerst worden.”