Start » Sport » Blatter: Ik ben onschuldig en het is de schuld van Frankrijk en Duitsland

Blatter: Ik ben onschuldig en het is de schuld van Frankrijk en Duitsland

Zwitersland – Frankrijk en Duitsland hebben politieke druk uitgeoefend om ervoor te zorgen dat het WK van 2022 in Qatar wordt gehouden. Dat zegt Sepp Blatter, de scheidend voorzitter van de wereldvoetbalbond FIFA, zondag tegen de Duitse krant Welt am Sonntag.

Oud-president Nicolas Sarkozy van Frankrijk en zijn Duitse ex-collega Christian Wulff zouden hebben ingegrepen voordat de toewijzing aan Qatar in december 2010 bekend werd gemaakt. ,,Sarkozy en Wulff probeerden de Franse en Duitse stemgerechtigden te beïnvloeden. Daarom hebben we nu een WK in Qatar.”

Blatters organisatie ligt zwaar onder vuur vanwege omkoping tot in de hoogste regionen van de FIFA. Veertien officials van de wereldbond zijn door justitie in de Verenigde Staten beschuldigd van corruptie. Blatter blijft bij hoog en laag volhouden dat hij er niets mee te maken heeft.