Start » Sport » Tournieuws: “Lars Boom start”

Tournieuws: “Lars Boom start”

Tour de France – Lars Boom (Astana) verschijnt straks gewoon aan de start van de tijdrit in de Tour de France. De renner kwam vrijdag in opspraak wegens te lage cortisolwaarden. Voor de Internationale Wielerunie UCI is dat geen bezwaar, maar Astana is aangesloten bij de MPCC, de beweging voor een geloofwaardig wielrennen en die stelt dat renners in dat geval om gezondheidsredenen uit voorzorg minimaal acht dagen niet mogen koersen. Astana legt dat nu wellicht naast zich neer.

Astana was bereid om een vervanger aan te duiden, maar dat mag ze niet van de UCI (de deadline daartoe werd vrijdag om 10u30 afgesloten) en het heeft er alle schijn van dat de ploeg zich daarom uit de MPCC zal terugtrekken omdat Astana met negen man aan de start wil verschijnen.

Boom is intussen al op het parcours gesignaleerd om zich voor te bereiden op de tijdrit. Om 12u geeft de ploeg een persconferentie, maar intussen gaf de renner en zijn entourage aan de teambus wel al aan dat hij gewoon zal starten. Dat bevestigde Astana-manager Alexander Vinokorouv trouwens ook aan Cyclingnews.