Start » Sport » Naam Max Verstappen gevallen bij Ferrari als rijder volgend seizoen

Naam Max Verstappen gevallen bij Ferrari als rijder volgend seizoen

Formule 1 – Ook de naam van Max Verstappen valt als opvolger van Kimi Räikkönen bij Ferrari. De Fin presteert ondermaats bij de Italiaanse renstal en moet mogelijk na dit seizoen zijn zitje inleveren. Hoewel de kans klein is dat Ferrari in zee gaat met een jonge en nog relatief onervaren coureur als Verstappen, voelt de zeventienjarige Limburger zich gevleid met de aandacht.

“Het betekent dat ik goed bezig ben”, meldt hij zaterdag in De Telegraaf. Volgens de krant heeft een bron bij Ferrari verklaart dat de jonge Nederlander ‘een optie’ is. “Natuurlijk, het zou mooi zijn voor Ferrari te mogen rijden. Of ik al toe ben aan een dergelijke stap? Ik denk, dat als je zo’n kans krijgt, je die moet pakken”, aldus Verstappen, die vrijdag opviel met scherpe tijden in de trainingen voor de Brits Grand Prix op Silverstone.